Blog

Barabule țărănești – Rețetă tradițională din Bucovina de cartofi țărănești
Barabule țărănești – Rețetă tradițională din Bucovina de cartofi țărănești
Un lucru auzit foarte des aici în Bucovina este că barabula (cartoful) este „mâncarea gata făcută”, adică nu îți trebuie un nivel înalt în experiența gastronomică, sau o masă plină de ingrediente pentru a-l prepara. Avem barabule fierte, mâncate cu branză sărată, barabule prăjite cu carne de porc și cu murături reci din beci scoase, sau scârjele făcute pe plita încinsă, presărată... Citeste mai mult
Ciorbă rădăuțeană - Rețetă tradițională din Bucovina
Ciorbă rădăuțeană - Rețetă tradițională din Bucovina
O rețetă des întâlnită la noi, în Bucovina, dar și mai des pregătită în gospodăriile de aici este ciorba rădăuțeană. Este o ciorbă gustoasă, cremoasă, care poate fi făcută atât de sărbători, cât și în zilele reci de iarnă, sau cele ploioase ale verii. Ingredientele de bază și care îi dau gustul unic sunt smântâna și usturoiul, puse din belșug! Rețeta din caietul... Citeste mai mult
6 obiective de vizitat într-o zi în Bucovina
6 obiective de vizitat într-o zi în Bucovina
Este adevărat ca în Bucovina nu vii să stai doar o zi. Este un loc plin de atracții, de locuri de vizitat, și mai ales un loc bogat în rețete tradiționale autentice, pe care nu le poți degusta altundeva. Un loc în care trebuie sa te oprești să guști în tihnă din bunătățile tradiționale. Totuși, s-ar putea să te afli în trecere, și să îți dorești să simți „pulsul” locului. Dacă... Citeste mai mult
Salata de sfecla rosie cu hrean - beneficii
Salata de sfecla rosie cu hrean - beneficii
In zona Bucovinei nu cred că există casă în care să nu fie această salata de sfecla rosie cu hrean în preajma Sărbătorilor de Paște. Se potrivește de minune cu carnea de miel, dar se consumă și alături de ouăle fierte. Sfecla rosie cu hrean este un preparat cu oțet și astfel reușește să “taie” gustul gras pe care îl putem simți atunci când consumăm carne de miel. Salata de sfecla rosie... Citeste mai mult
Biscuiți fragezi cu gem
Biscuiți fragezi cu gem
Prăjiturile făcute în casă au cel mai mare succes și dispar repede de pe masă. Vrem să vă prezentăm o rețetă rapidă, care va fi adorată de la mic la mare. Partea de modelare poate fi făcută împreună cu cei mici, care sigur vor fi mai mult decât dispuși să vă dea o mână de ajutor. :) Ingrediente necesare pentru aproximativ 30 de biscuiți: 230 grame de unt gras la temperatura camerei 100 grame zahăr... Citeste mai mult
Pasul Palma - atracția din Sucevița
Pasul Palma - atracția din Sucevița
La 1100 m altitudine, in judetul Suceava, se află o trecătoare numită Pasul Palma, care traversează Obcina Mare si leagă Valea Moldoviței de Podișul Sucevei. Acesta este un monument și poartă cu sine o legendă ce merită a fi cunoscută de toți cei care au trecut prin zonă sau își propun să vină în vizită. Povestea începe în anul 1960 când 2 echipe au început construcția drumului ce leagă... Citeste mai mult
Ce mâncăm în Post?
Ce mâncăm în Post?
După cum bine știți de pe 15 martie am intrat în Postul Paștelui, unul din cele mai lungi posturi din an: 40 de zile și 40 de nopți, la care se adaugă și Săptămâna Patimilor. În acest timp, nu se fac nunți sau botezuri, se evită fumatul și consumul de alcool și nu se mănâncă anumite alimente precum: carne, ouă, brânză, lapte, pește, cu excepția zilelor în care este dezlegare la pește. Anul... Citeste mai mult
Secretul magiunului de prune fara zahar
Secretul magiunului de prune fara zahar
Magiunul de prune fara zahar are un gust dulce acrisor ceea ce il face inconfundabil si fiecare ocazie in care il consumam, devine un moment de rememorare al timpului petrecut cu bunicii. Cu o consistenta densa, usor parfumat, magiunul de prune fara zahar aduce o bucurie fiecarei mese la care este servit, indiferent de varsta. Pe langa gustul desavarsit care bucura chiar si cele mai pretentioase papile, ce mai e bun la acest magiun de prune preparat... Citeste mai mult
Rețetă de nuci umplute cu magiun de prune fără zahăr
Rețetă de nuci umplute cu magiun de prune fără zahăr
Vă mai aduceți aminte din copilărie de nucile pregătite cu drag de mamele voastre? Era o bucurie de fiecare dată când vedeam că pregătește forma de nuci. Nu era doar despre desert în sine, era și un moment al nostru, petrecut împreună, în care ne lăsam purtate de creativitate. Împărtășesc astăzi cu voi rețeta de nuci umplute cu magiun de prune, un deliciu care va plăcea întregii familii cu siguranță.... Citeste mai mult

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!