Rulouri cu scorțișoară pufoase: Rețetă delicioasă de cinnamon rolls

Rulouri cu scorțișoară pufoase: Rețetă delicioasă de cinnamon rolls
Rulouri cu scorțișoară și glazură delicioasă: Rețetă ușoară și rapidă, perfectă pentru zilele de toamnă.
 
Știm că până acum am cules și v-am arătat rețete tradiționale de prin sat, mai vechi sau mai noi, cum se făceau cândva sau cu mici schimbări din timpurile noastre. Dar desigur, orice gospodină știe că nu ai niciodată prea multe rețete în caietul special destinat lor, și că niciodată nu este un lucru rău să fii în pas cu moda... gastronomică.

Și desigur, cum tehnologia a ajuns și în colțișoarele satului nostru, am observat o rețetă care a cuprins internetul de când septembrie și-a făcut apariția în calendar: cinnamon rolls. În traducere, rulouri cu scorțișoară.

Recunoaștem că este prima dată când le-am făcut, însă bucătăria a mirosit a sărbătoare, și tava a fost gata până să se răcească bine rulourile.

Așadar, astăzi vă propunem o rețetă mai din zilele noastre, dar care cuprinde esența toamnei într-un dulce aromat, pufos și simplu.

De ce avem nevoie?

Ingrediente pentru rulouri cu scorțișoară:

Pentru blat:
  • 250 ml lapte
  • 70 gr zahăr
  • 40 ml ulei
  • 40 gr unt (la temperatura camerei)
  • 600 gr făină
  • 7 gr drojdie uscată / 25 gr drojdie proaspătă
  • O portocală
  • Două ouă
  • Un praf de sare

Pentru umplutură:ingrediente cinnamon rolls
  • Unt (la temperatura camerei)
  • Cca 150 gr zahăr brun
  • O lingură de scorțișoară

Pentru crema de deasupra:
  • 150 gr mascarpone
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 30 gr zahăr pudră
  • 50 gr unt (la temperatura camerei)
  • Puțină esență de vanilie
  • Puțin lapte

În plus: frișcă lichidă
 
Cum preparăm rulourile cu scorțișoară/cinnamol rolls?

Începem prima dată cu laptele, pe care îl punem într-o oală micuță la încălzit. Peste el mai adăugăm zahărul, uleiul  și untul. Le punem pe toate la foc mic și amestecăm cât să se dizolve și să se împletească. Totuși, să stați cu un ochi pe el. Nu vrem să fiarbă, ci doar să se încălzească.

Într-un bol încăpător punem făina, praful de sare, coaja rasă de portocală și plicul de drojdie și amestecăm puțin aceste ingrediente uscate. (Dacă alegem varianta cu drojdie proaspătă, atunci facem în mijlocul făinii o gaură, sfărâmăm drojdia acolo, punem puțin din laptele cald, și amestecăm bine, să se dizolve. Sarea se poate pune pe făină, împrejur).

Luăm apoi o parte din laptele călduț și începem să adăugăm peste făină treptat, în timp ce amestecăm. Punem și ouăle, le amestecăm bine, apoi rulouri cu scorțișoarăturnăm și restul laptelui. Acum, o să fie nevoie să ne suflecăm mânecile și să ne murdărim puțin. Frământăm aluatul bine, bine, câteva minute bune, până devine ușor nelipicios. Când frământăm, o să fie nevoie să mai adăugăm din când în când câte o lingură de făină. Astfel, aluatul o să prindă consistența dorită, și nu o să fie lipicios.

Acoperim cu un prosop, sau cu folie, și lăsăm aluatul să crească timp de o oră într-un loc ferit de aer rece.

Mai departe, într-un bol mic o să punem zahărul brun și lingura de scorțișoară. Tot ce trebuie să facem este să le amestecăm puțin.

După ce aluatul nostru a crescut mândru, îl tăiem în două și îl întindem uniform cu un sucitor. Când foaia este formată, punem prima dată untul la temperatura camerei, pe care îl întindem pe toată suprafața aluatului, apoi cu o lingură presărăm zahărul cu scorțișoara pe deasupra, în strat subțire.

Rulăm apoi aluatul, și cu un cuțit tăiem bucățele egale. Se poate folosi și ață, dacă nu aveți încredere că lama cuțitului va face o treabă bună. O băgăm pe dedesuptul aluatului, formăm un X, și doar tragem de capete în direcții diferite.

Aceste rulouri le punem apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Noi am folosit o tavă cu marginile mai înalte, ca să fie loc unde să crească aluatul. Și le mai lăsăm aici pentru 30 de minute, acoperite iar cu un prosop sau folie alimentară.

Se pune tava apoi în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 10 minute. După cele 10 minute se scot, se pune puțină frișcă lichidă peste ele, apoi se dau iar la cuptor pentru 25-30 de minute, ori până devin frumos rumenite deasupra.rulouri cu scorțișoară rețetă

Pentru crema de deasupra tot ce trebuie să facem este să amestecăm toate ingredientele. Punem crema de brânză, zahărul pudră și cel vanilat, untul, vanilia și cam o lingură de lapte, și frecăm bine cu un tel, până devine cremos.

Scoatem tava din cuptor, punem crema de mascarpone peste ele cât sunt încă fierbinți, și tot ce trebuie să facem este să mai avem puțină răbdare cât să se răcească, doar câteva minute. După, se pot savura. Sunt un deliciu pufos, cu parfum de scorțișoară și portocală, aromate și dulci. Desertul perfect pentru zilele de toamnă.
 
Totuși, dacă vă place și dulcele mai simplu, cules de pe la țară, avem și rețete precum prăjitura cu brânză sau gogoșile umplute cu dulceață.
 
 
 
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!