Pandișpan pufos cu dulceață de vișine – un desert ușor de făcut, potrivit atât pentru zilele de vară, cât și pentru anotimpurile reci.
De obicei, desertul locului trece printr-o continuă reinterpretare și schimbare. Pandișpanul ia multe forme la țară: de la cel însiropat și dat prin nucă de cocos, la cel făcut cu fructe de sezon ori cu ce se mai găsea prin cămară.
În rețeta de astăzi pandișpanul ia forma unul desert care se poate face atât cu vișine ori cireșe proaspete de sezon, pe când vremea este caldă afară, ori cu dulceață de vișine sau cireșe, pe când vin anotimpurile reci.
După cum v-am spus: reinterpretate și la fel de gustoase toate!
Și totuși, de ce este nevoie pentru prăjitura de azi?
Ingrediente pentru pandișpan pufos cu vișine:
- 6 ouă
- 350 gr de zahăr (sau 400 dacă doriți mai dulce)
- Un praf de sare
- 100 ml ulei
- 100 ml apă fierbinte
- Esență de vanilie
- Un plic de praf de copt
- Cca 550 gr făină
- Dulceață de vișine
Cum se prepară pandișpanul cu dulceață de vișine?
Într-un bol încăpător punem cele 6 ouă, atât albuș cât și gălbenuș, fără să fie separate. Adăugăm peste ele și cele 400 gr de zahăr și le mixăm bine, bine, cu un praf de sare, până compoziția prinde o textură ușor spumoasă.

Punem esența de vanilie, și într-un bol separat amestecăm făina cu praful de copt. Turnăm apoi făina în ploaie, și amestecăm cu grijă, să nu se formeze cocoloașe.
Ne pregătim apoi tava, în care așezăm o hărtie de copt, și turnăm jumătate din compoziție. Peste ea, o să luăm cu o linguriță dulceața de vișine, și o să punem moghiluțe pe toată suprafața.

După ce s-a răcit, dăm repede prăjitura peste cap pe o tavă sau pe un tocător, astfel încât să rămână dulceața deasupra. După care se taie cubulețe, și fiecare servește după pofta inimii.
Dacă vă plac rețetele cu dulceață, puteți să aruncați un ochi și la rețeta noastră de pogăcele, sau cornulețe cu gem.