Gustul inconfundabil al hribilor se simte de cum deschizi borcanul de zacuscă de hribi. Este un produs bogat în proteine vegetale, care poate asigura o dietă echilibrată și sănătoasă și poate satisface și cele mai educate papile gustative.
Zacusca de hribi este făcută după o rețetă tradițională, culeasă de la gospodinele din Bucovina. Aceasta este făcută cu trei tipuri de ardei: ardei gras, ardei kapia și gogoșari, si cu hribi de pe meleagurile Bucovinei. Hribi sunt culesi de oamenii locului, adusi la noi. Aici gospodinele aleg manual fiecare ciuperca, o curata si o pune in oala. Se invarte pana cand iese toata apa din legume si ciuperci, moment in care compozitia va capata un luciu specific. Atunci se pune cu grija in borcane, se fierb in bain-marie, si se lasa sa se raceasca sub cerga. A doua zi le punem in camera frigorifica, cu temperatura si umiditate controlata.
Astfel, fara nici un conservant, adiv sau colorant, borcanul de zacusca de hribi poate sa-si pastreze aroma si prospetimea, fara probleme, un an de zile.
Gătită după o rețetă tradițională bucovineană, fără aditivi sau conservanți, zacusca de hribi este fiartă la foc mocnit și sterilizată în mod artizanal. Legumele din zacusca de hribi sunt coapte pe plită, la foc de lemne de fag și sunt curățate manual. .
Factori nutritivi
Porție: 100g
Valori per porție: Calorii 164.8, Total grăsimi 12.9g, Grăsimi saturate 1.3g, Colesterol 0mg, Sodiu 255.6mg, Total carbohidrați 11.0g, Fibre 2.5g, Proteine 1.5g
Valorile zilnice se bazează pe o dietă cu 2000 de calorii.
Borcanele pot diferi ca formă, însă conținutul și cantitatea nu sunt sub nicio formă afectate.
Simona Slubciacovschi,
Foarte buna zacusca cu hribi! Recomand!
RaspundeA fost util acest review?