Magiunul de prune fara zahar are un gust dulce acrisor ceea ce il face inconfundabil si fiecare ocazie in care il consumam, devine un moment de rememorare al timpului petrecut cu bunicii.
Cu o consistenta densa, usor parfumat, magiunul de prune fara zahar aduce o bucurie fiecarei mese la care este servit, indiferent de varsta.
Pe langa gustul desavarsit care bucura chiar si cele mai pretentioase papile, ce mai e bun la acest magiun de prune preparat fara conservanti este ca are zahar natural, neprelucrat si, in aceasta forma, nu streseaza pancreasul, iar cei care sufera de diabet se pot bucura de el linistiti.
Magiunul de prune fara zahar pe langa gustul sau delicos, are si numeroase beneficii.
Cateva din beneficiile consumului de magiun de prune fara zahar sunt urmatoarele:
- este foarte bogat in antioxidanti de aceea are un rol important in combaterea radicalilor liberi care conduc la imbatranire si la formarea celulelor canceroase;
- este bogat in fibre, ajuta la o buna digestie, motiv pentru care este recomandat celor care sufera de constipatie;
- ajuta la o asimilare mai buna in organism a vitaminei D, calciului si magneziului si astfel ai oasele mai puternice;
- stimuleaza sistemele imunitar si nervos, iar daca il vei combina cu un pahar de lapte fiert vei reusi sa tii la distanta raceala. Antioxidantii de care aminteam mai sus fac o echipa minunata cu calciul din lapte si, impreuna, iti intaresc sistemul imunitar;
- previne la aparitia maladiilor cardiovasculare, reuseste sa regleze tensiunea arteriala; Asa ca nu este bun doar pentru suflet, consumul de magiun de prune este bun si pentru sanatatea inimii tale .
Si, ca sa diversificam putin modul in care acesta poate fi integrat in dieta noastra, pe langa clasicele clatite cu magiun, iti prezentam urmatoarea reteta:
Tarta cu magiun de prune si scortisoara
Ingrediente:
- 150 grame unt (grasime 82%)
- 500 grame faina
- 800 grame magiun de prune
- 1 ou
- 100 grame zahar
- 1 lingura de smantana
- 1 plic de praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 lingurita de otet
- esenta de vanilie
- scortisoara
Mod de preparare a tartei cu magiunul de prune fara zahar:
Primul pas este realizarea aluatului. Intr-un vas destul de incapator se cerne faina impreuna cu praful de copt.
In mijlocul vasului se pun: untul facut cubulete, oul, smantana, sarea, zaharul, otetul si esenta de vanilie.
Se framanta pana se obtine compozitia de aluat, apoi se infoliaza si se da la frigider pentru 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute, se scoate aluatul de la frigider, se pastreaza aproximativ o treime din aluat, iar restul se intinde pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Pe aluatul intins se adauga magiunul de prune intins uniform, peste care se presara scortisoara dupa gust.
Aluatul pastrat se aseaza peste in forma dorita.
Se pune la cuptor la 180 de grade pentru 35-40 de minute.
Se serveste rece, impreuna cu familia.
Asteptam pozele tale cu desertul care a reunit familia la masa, iar daca doresti sa gusti din magiunul nostru de prune fara zahar poti comanda AICI.