Rețetă de nuci umplute cu magiun de prune fără zahăr

Rețetă de nuci umplute cu magiun de prune fără zahăr

Vă mai aduceți aminte din copilărie de nucile pregătite cu drag de mamele voastre? 

Era o bucurie de fiecare dată când vedeam că pregătește forma de nuci.
Nu era doar despre desert în sine, era și un moment al nostru, petrecut împreună, în care ne lăsam purtate de creativitate.

Împărtășesc astăzi cu voi rețeta de nuci umplute cu magiun de prune, un deliciu care va plăcea întregii familii cu siguranță.
Este o rețetă simplă, iar recomandarea este să o pregătiți împreună cu cei mici, bucuria va fi mai mare.
 

Ingrediente aluat:

  • 300 grame faină
  • 80 grame zahăr pudră
  • 1 gălbenuș ou
  • 50 grame untură (sau 90 grame dacă nu adăugăm și unt)
  • 60 grame unt (sau 130 grame dacă nu adăugăm și untură)
  • 3 linguri apă rece
  • 1 praf de sare
  • zahăr vanilat după gust
  • 3 linguri zeamă de lămâie

 

Ingrediente cremă:

  • 800 grame magiun de prune fără zahăr
  • 1 pachet biscuiți
  • 150 grame nucă

 

Mod de preparare

Prima dată amestecăm untul, untura, făina și zahărul pudră. Peste această compoziție se adaugă gălbenușul, cele 3 linguri de zeamă de lămâie, zahărul vanilat și 3 linguri de apă rece.

Se amestecă temeinic până când compoziția capătă formă și devine elastică.
Se pune în folie alimentară și apoi se dă la rece pentru aproximativ 30 de minute.

După ce a stat la rece, scoatem aluatul și începem să formăm biluțe de 4-6 grame.
Este important să nu punem prea mult aluat în formă pentru că după riscăm să risipim din aluat.
Înainte de a pune biluțele în forme, trebuie să ungem cu ulei și să încingem bine forma.
Așezăm fiecare biluță și presăm bine. Se coc cam 1-1 minut  și jumătate pe fiecare parte (după ce se încinge este suficient câte 1 minut pe fiecare parte).

 

Se lasă apoi la răcit (puteți face formele chiar și cu cateva zile înainte).

Pentru cremă am folosit 4 borcane de magiun de prune fără zahăr unde am adăugat biscuiții mărunțiți și nuca tocată mărunt.

Am umplut fiecare nucă cu cremă și apoi am presărat puțin zahăr pudră peste. 

Au ieșit delicioase, iar pe măsură ce stau cu crema aceea se frăgezesc mai tare, asta dacă nu se mănâncă imediat. 

 

Vă poftim la nuci umplute cu magiun de prune fără zahăr, așteptăm cu drag pe poftabuna@bacaniabucovinei.ro nucile create de voi.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!