Zilele din copilărie la țară aveau un miros specific. În special cele de post. Miroseau a barabule fierte la ceaun, cu tot cu coajă. Miroseau a ceapă tăiată peste câteva felii de castraveți din grădină, a fasole, și de multe ori a păstăi făcute cu răbdare la foc mic, servite cu un mujdei proaspăt lângă. Și mujdeiul acesta, făcut să fie cât mai bun, era fie din căței de usturoi, fie din codițele verzi ale acestuia, luate direct de pe stratul cu usturoi din grădină.
Și aveau un miros zilele acestea de post, de parcă să simtă toți vecinii că asta se punea pe masă, și că ce se punea pe masă era tare, tare bun.
Astăzi am făcut și noi păstăi. De dragul zilelor simple de post.
Așadar, de ce este nevoie?
Ingrediente pentru păstăile la tigaie:
-
400 g păstăi
- Jumătate de morcov
- 1 ceapă
- 1 roșie
- 3-4 căței de usturoi
- Pătrunjel și mărar proaspăt
- 2 foi de dafin
- Sare și piper după gust
- Apă
- Puțin ulei
- Usturoi pentru mujdei