Blog

Pasul Palma – atracția din Sucevița

La 1100 m altitudine, in judetul Suceava, se află o trecătoare numită Pasul Palma. Aceasta traversează Obcina Mare si leagă Valea Moldoviței de Podișul Sucevei. Acesta este un monument și poartă cu sine o legendă ce merită a fi cunoscută de toți cei care au trecut prin zonă sau își propun să vină în vizită. […]

READ MORE

Blog

Salata de sfecla rosie cu hrean – beneficii

În zona Bucovinei nu cred că există casă în care să nu fie această salata de sfecla rosie cu hrean în preajma Sărbătorilor de Paște. Se potrivește de minune cu carnea de miel, dar se consumă și alături de ouăle fierte. Sfecla rosie cu hrean este un preparat cu oțet și astfel reușește să “taie” […]

READ MORE

Blog

Ce mâncăm în post?

După cum bine știți de pe 15 martie am intrat în Postul Paștelui, unul din cele mai lungi posturi din an: 40 de zile și 40 de nopți, la care se adaugă și Săptămâna Patimilor. În acest timp, nu se fac nunți sau botezuri, se evită fumatul și consumul de alcool și nu se mănâncă […]

READ MORE

Blog

Sarbatoarea Dragobetelor

Știm cu toții că pe 24 Februarie sărbătorim Dragobetele, prilej cu care ne arătăm dragostea pentru persoana iubită cu mici cadouri sau gesturi de iubire. În opinia noastră cele mai faine și apreciate cadouri sunt cele de suflet, simple. Acestea sunt cele care creează o experiență memorabilă, însă revenim la acest subiect imediat. Acum am […]

READ MORE

Blog

Biscuiti fragezi cu gem 

Prăjiturile făcute în casă au cel mai mare succes și dispar repede de pe masă. Vrem să vă prezentăm o rețetă rapidă de biscuiti fragezi, care va fi adorată de la mic la mare.  Partea de modelare poate fi făcută împreună cu cei mici, care sigur vor fi mai mult decât dispuși să vă dea […]

READ MORE

Blog

Mere coapte în foietaj cu gem de caise

Vă propunem o rețetă simplă de mere coapte în foietaj pentru zilele în care ai mânca ceva dulce și nu știi ce, dar în același timp nu vrei ceva foarte complicat. Garantăm casa va fi inundată de mireasma merelor combinată cu scorțișoara, un adevărat deliciu. Mai jos regăsiți ingrediente și modul de preparare.     […]

READ MORE

Blog

Secretul magiunului de prune fara zahar

Magiunul de prune fara zahar are un gust dulce acrisor ceea ce il face inconfundabil si fiecare ocazie in care il consumam, devine un moment de rememorare al timpului petrecut cu bunicii.   Cu o consistenta densa, usor parfumat, magiunul de prune fara zahar aduce o bucurie fiecarei mese la care este servit, indiferent de […]

READ MORE

Blog

Rețetă de nuci umplute cu magiun de prune fără zahăr

  Vă mai aduceți aminte din copilărie de nucile pregătite cu drag de mamele voastre?  Era o bucurie de fiecare dată când vedeam că pregătește forma de nuci. Nu era doar despre desert în sine, era și un moment al nostru, petrecut împreună, în care ne lăsam purtate de creativitate. Împărtășesc astăzi cu voi rețeta […]

READ MORE