Reteta noastra

Autenticitatea, ospitalitatea oamenilor si unicitatea gastronomica a Bucovinei sunt renumite. Cu toate ca s-au spus multe lucruri despre aceasta zona, consideram ca mai sunt multe de descoperit. Cu ajutorul celor doua gospodine care impart bunatate si seninatate cu fiecare borcan pe care il prepara, Bacania Bucovinei si-a propus sa raspandeasca in toata tara valorile si specialitatile din Bucovina. Am inceput cu gastronomia. Repede am descoperit ca acest domeniu este foarte vast, iar retetele pe care gospodinele autentice din Bucovina le mostenesc de generatii sunt multe, dar va promitem ca le alegem pe cele mai bune si vi le aducem in camara voastra, direct din inima Bucovinei.

Viorica

Bucatar

Dn. Viorica s-a nascut si a crescut in aceste locuri. Are o experienta de peste 30 de ani in bucataria bucovineana. Inca din tinerete a fost fascinata de simplitatea cu care poti pune un zambet pe fata unei persoane, doar cu o masa calda, gatita cu dragoste. Toate retetele ei s-au bucurat de imbunatatiri in decursul anilor, iar acum, incearca sa transmita si Mirunei dragostea pentru bucataria traditionala bucovineasca. Veti simti in special in borcanele de zacusca dragostea pe care dn. Viorica o pune in fiecare preparat al ei.

Marioara

Bucatar

Ca si dn. Viorica, dn. Marioara este crescuta pe aceste meleaguri. De mic copil i-a placut sa descopere dealurile Bucovinei si sa culeaga comorile care apar necontenit an de an. A invatat de la bunica ei majoritatea retetelor de conservare a fructelor si ciupercilor de padure. Experienta si cunostintele ei le veti gasi in special in gustul dulceturilor, magiunului si a gemurilor facute din fructe de padure si nu numai. Dragostea ei pentru natura, combinata cu dragostea pentru gastronomia Bucovineana, au dus la crearea unor retete de conservare a fructelor de padure care pot delecta si cele mai educate papile gustative.

Miruna

Fondator

Miruna a preluat de la dn. Viorica, mama ei, dragostea pentru bunatatile gastronomice ale zonei. Ea a considerat ca este pacat ca aceste retete sa ramana doar pe plan local si ca meritam cu totii sa ne bucuram de aceste specialitati. Asa ca s-a hotarat sa puna bazele Bacaniei Bucovinei si sa aduca un borcan de fericire in camara fiecaruia. Studenta la jurnalism, se ocupa in special sa descopere frumusetile Bucovinei si are grija sa le imparta cu noi pe Blogul nostru.

Elena

Manager

Elena, desi s-a nascut si a crescut in Bucuresti, s-a indragostit iremediabil de Bucovina. De cand a venit prima data, i-au placut oamenii, gastronomia dar si locurile. Cu o experienta in antreprenoriat de peste 5 ani, s-a alaturat cu drag proiectului Mirunei si zilnic isi pune cunostintele si experienta la treaba, astfel incat bunatatile preparate de dn. Marioara si dn. Viorica sa ajunga pe mesele voastre in ce cele mai bune conditii. Cu ea va veti intalni in special la targurile specializate si la alte evenimente antreprenoriale.